Media-ala Taitaja9-kilpailussa

Media-ala osallistuu perinteisesti Taitaja9-kilpailuun yllätysrastilla. Tänä vuonna paikalliskilpailussa Kajaanissa rastitehtävänä oli joulukortin suunnittelu annetuilla materiaaleilla. Viestinnän rastin päätuomari oli Marjo Ahola ja rastin kahtena muuna tuomarina oli media-alan aikuisopiskelijat Sinikka Moilanen ja Venla Halinen. Kilpailu järjestettiin 27.11.

Kilpailun voitti Hyrynsalmen joukkue. Taitaja9 -paikalliskilpailun voittajajoukkueeseen kuuluivat Aapo Rohner, Eeli Lehtinen ja Juuli Kemppainen. Toiseksi sijoittui Tenetin koulun joukkue Sotkamosta: Vuokko-Valpuri Lukkari, Johannes Lukkari ja Mika Tolonen. Kolmanneksi tuli Ristijärven joukkue; Tytti Mikkonen, Elina Korpela ja Kaapo Kurkinen.

Taitaja9-kilpailu on hyväntuulinen ja reipas tapahtuma, joka tempaa mukaansa 7.–9. luokkalaiset kilpailijat ja kannustusjoukot. Kisassa kilpaillaan kolmihenkisin seka-, poika- tai tyttöjoukkuein.

Kilpailussa on erilaisia tehtäviä, mitkä oppilaat joutuvat ratkaisemaan hyvällä ryhmätyöllä. Tehtävien ratkaisussa tarvitaan myös näppäryyttä, osaamista ja nopeutta. Tehtävät liittyvät eri ammateissa tarvittaviin taitoihin.

Valokuva media-alan yllätysrastin kilpailutöistä: Sinikka Moilanen

You may also like...